propolski.pl: Magda Gessler

Magda Gessler radzi, co powinni zrobić właściciele restauracji, by przetrwać kryzys

Magda Gessler wyjawiła, co restauratorzy powinni zrobić, by poradzić sobie z pandemią koronawirusa. Od października restauracje w naszym kraju mogą wykonywać jedynie zamówienia na wynos.

Ta sytuacja doprowadziła wielu przedsiębiorców do poważnego kryzysu. Pomimo tego że rząd luzuje obostrzenia, na pełne otwarcie lokali gastronomicznych będziemy musieli jeszcze poczekać.

Jaką radę dla zatroskanych przedsiębiorców ma Magda Gessler?

Najbardziej znana restauratorka w Polsce podzieliła się złotymi radami dla wszystkich potrzebujących pomocy w czasie kryzysu.

Zobacz również: Hanna Gill-Piątek: Ruch Hołowni idzie powolutku w prawo. Wyciągamy ręce do PiS [WIDEO]

— Trzeba mieć silnego partnera po drugiej stronie, który da sobie radę z tym, co powinien robić. Powinien słuchać, wiedzieć, jaką ma społeczność wokół, na co stać tę społeczność, co potrafi robić, czym może ich zainteresować. Jakie dania fajnie zamyka się w słoiku i otwiera w domu. Czy ludzie ruszą się w ogóle z domu i mają jakiekolwiek środki do życia. Sytuacja jest bardzo trudna — tłumaczyła Magda Gessler.

Zobacz również: Komisja Europejska chce kupić następne 300 mln dawek szczepionki. „Musimy przyspieszyć”

Gessler ubolewała nad tym, że restauracje będą otwarte na samym końcu, ma jednak świadomość, że w nich najłatwiej się zarazić.

— Bardzo mi jest przykro, że na końcu otwiera się restauracje, ale w momencie, kiedy jest zimno i wszyscy są w bardzo małym pomieszczeniu, nie mają masek, piją alkohol, nie jest to bezpieczne. Wolałbym, żeby było takie prawo, żeby zrobić na zewnątrz, ile się da ogródków, stolików. Tak, aby ludzie mogli jeść na świeżym powietrzu, tak jak to jest w wielu miejscach na południu Europy — mówiła w rozmowie z dziennikarzem.

Źródło: plotek.pl

About the Author

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

You may also like these