propolski.pl: Magda Gessler

Magda Gessler: „Boję się tej szczepionki na koronawirusa, w której nie wiadomo, co będzie”

Magda Gessler była gościem programu Kwarantanna Live. Znana restauratorka rozmawiała z redaktorem serwisu Plejada Marcinem Cejrowskim. Dyskusja dotyczyła przede wszystkim spraw bieżących, takich jak epidemia koronawirusa.

Okazało się, że Magda Gessler bardzo obawia się obowiązkowych szczepionek.

— Boję się tej szczepionki, w której nie wiadomo, co będzie. Przeraża mnie, bo już mówią, że będzie ona obowiązkowa i że będą restrykcje. To jest znak zapytania, który każdy sobie stawia. Co oni planują i jaki plan mają na nas, jeśli w ogóle to, co się dzieje, jest jakimś planem na ludzkość — powiedziała prowadząca program „Kuchenne Rewolucje”.

Po chwili dodała, że stan służby zdrowia w Polsce pozostawia wiele do życzenia, a przez to jesteśmy słabiej chronieni.

— Nie stać nas na rękawiczki dla pielęgniarek, nie mamy zabezpieczonej służby zdrowia minimalnym materiałem, który chroniłby ją przed koronawirusem. Jak możemy mówić o czymś tak drogim, jak szczepionka, skoro nas nie stać na to, aby dać bezpieczeństwo tym, którzy mają nas chronić przed tą chorobą? Jesteśmy narodem posłusznym, odpowiedzialnym, a w zamian za to ci, którzy się narażają, nie mają poczucia bezpieczeństwa. Co możemy mówić o szczepionce, która na pewno będzie kosztować nie mało i dlaczego na nią nas stać, a nie stać nas na to, żeby zabezpieczyć się przed następnymi zachorowaniami? — analizowała sytuację Gessler.

Podkreśliła także, że osobiście ma „ogromny dystans do szczepień” i realnie się ich obawia.

— Ja zawsze miałam ogromny dystans do szczepień, bo to jest próba organizmu z czymś bardzo obcym. Ta szczepionka daje wszystkim ludziom do myślenia, daje też dużo agresji. Ludzie poczuli się kontrolowani i przerażeni, co w tej szczepionce będzie — mówiła gwiazda TVN-u.

Przy okazji przytoczyła historię z 1919 roku i przekonywała, że to cebula może nas obronić przed wirusami.

— To działa, ja mam cebule przekrojoną na pół, wbijamy w nią na widelec, posypujemy grubą solą, starczy na cały dzień. Jest bardzo szkodliwa pod koniec dnia, nie należy jej jeść w żadnej formie, tylko wyrzucić dobrze zamkniętą w foliową torebkę, ważne, jest zbiorowiskiem wszystkich świństw, które latały w powietrzu — powiedziała restauratorka.

 

Wyświetl ten post na Instagramie.

 

Ja i. Cebula … sposób na trudne czasy ? Czytajcie poniżej ;)#besos #mg

Post udostępniony przez Magda Gessler (@magdagessler_official)

źródło: msn.com

About the Author

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

You may also like these