Magda Gessler zdradziła tajemnice sałatki jarzynowej według jej przepisu. Wydaje się, że przygotowanie tej potrawy jest wyjątkowo proste. Okazuje się jednak, że nie każdy potrafi przyszykować ją w najlepszym i najsmaczniejszym wydaniu.
Znana restauratorka wrzuciła na Instagram nagranie, podczas którego zdradziła przepis na najsmaczniejszą sałatkę jarzynową. Wyjaśniła, co koniecznie musi znaleźć się w tym przysmaku, a czego nie wręcz nie wolno do niego dodawać.
Gessler uważa, że w sałatce nie powinna znaleźć się cebula, która ma ostry smak i zapach. Dodała, że gdy to warzywo fermentuje, wydziela bardzo brzydki zapach, który z pewnością popsułby smak sałatki.
— Nasza cebula jest bardzo mocna i jeżeli dołożymy ją dzień wcześniej, to później jak otwieramy lodówkę, to nam wyjdzie taki gaz cebulowy — zaznaczyła restauratorka.
Zobacz również: Maryla Rodowicz ujawniła, że miała skutki uboczne szczepionki na Covid-19
Czy to wszystkie rady Gessler? Gwiazda TVN wyjawiła, że do sałatki świątecznej powinniśmy dodać żółte, kleiste ziemniaki, a nie mączyste. Co do jarzyn to warto je gotować w rosole. Należy również dodać dużo ogórków i jabłek, tak by podkreślić kwaśny smak sałatki.
Gessler przekazała, że warto również dodać grzyby, chociażby marynowane kurki w całości, tak by były doskonale wyczuwalne.
Ponadto możemy wrzucić groszek, jednak konieczne ten z puszki, a nie mrożony.
Zobacz również: RTV Euro AGD otwarte pomimo lockdownu: „Jesteśmy sklepem spożywczym”
źródło: o2.pl